www.stillnessinstitute.net

Senast uppdaterad 2014-10-02


 

 

Översikt kurser/WS/klasser

KS/MKS-kurser

Anmälan & pris

Kurskalender

Boka behandling

Artikelarkiv

Nyhetsbrev

Hitta terapeut

Kontakt

 

   Meny

 

 

Känslighet vs intolerans! Intolerans uppstår ofta under barnåren eller ännu tidigare, men läggs också till eller förvärras under livets gång pga olika omständigheter. Känslighet är vanligtvis något du är född med – en del av din personliga design, men du blir också mer känslig med tiden.

 

 

Intoleranssymptom Många, både vuxna och barn, är inte medvetna om att de har intoleranser och metaboliska problem men mår emellanåt eller konstant dåligt på olika sätt – problem med trötthet, matthet, irritation, dimmig tankeverksamhet, inlärningssvårigheter, humörsvängningar, illamående, mage-tarm, lever, hjärta, bukspottkörtel, sköldkörtel, binjurar, immunförsvar, autoimmunitet, övervikt, ångest, dålig gnista, depression, huvudvärk, migrän, bihålor, slemhinnor, astma, ögon, bindväv, meridiansystem, hudeksem och mycket mer.

Plåga eller gåva? Tänk om känslighet och intolerans var en gåva istället för en plåga? Ett sätt för kroppen och själen att visa dig vägen när du inte själv kan se eller förstå vad som inte stämmer och vad du behöver förändra.

 

 

 

Tänk om det var så enkelt att man kunde fråga kroppen? Tänk om det gick att bara fråga sin egen kropp eller själv känna och uppleva vilket gensvaret blir på olika födoämnen, miljöer, energier etc innan du utsätter dig för dem - utan att behöva boka tid med en terapeut först! Det är inte så svårt som man kan tro! Tänk om det rent av gick att minska eller helt bli av med symptomen eller till och med intoleranser med rätt information, förståelse och verktyg!

 

Känslighet & intolerans workshopserie


  

PDF-version

Kurskalender

Anmälan

 

S&I (Sensitivity & Intolerance) är en workshopserie i ett flertal fristående delar. Varje del utgörs av en heldag eller två halvdagar vardera och ligger i block om 3+3 dgr + dgr för djur.


Är du förälder till ett känsligt barn? Du kanske ännu inte är medveten om att du har ett av dessa multibegåvade men känsliga barn, men anar att det finns så mycket mer under ytan än vad som syns utanpå. Workshopserien innehåller absolut nödvändig förståelse, kunskap och förmåga att känna in vad som är rätt för ditt barn, dig själv och din familj för att vardag, skola och familjeliv ska fungera optimalt.

 

Dessa workshops är av särskilt intresse för dig som
redan vet att du är känslig eller har intoleranser
ännu inte upptäckt att du är känslig/intolerant

är lekman och inte arbetar som terapeut

är utbildad terapeut och vill använda kunskaperna och förmågan terpeutiskt med klienter

♦ är hälso/sjukvårdspersonal

är lärare, förskollärare eller arbetar på annat vis med barn eller ungdomar

är förälder (till känsliga eller ännu ej identifierat känsliga barn)

väntar barn

har barn på önskelistan

är tonåring eller ung vuxen
har husdjur eller häst
är djurterapeut

Ovärderlig förståelse och förmåga att känna in själv! Denna workshopserie ger dig absolut nödvändig och ovärderlig kunskap och förståelse för vad som orsakar så många små och stora problem för så många. Du kommer att få många verktyg och utveckla förmågan att själv känna in vad som är bra eller dåligt för dig eller någon annan för att utvecklas åt rätt håll och kunna existera, äta och leva optimalt i dagens överstimulerande samhälle.

K&I Workshopserie
K&I-1

Känslighet & intolerans

- plåga eller gåva?Identifiera & undvika 

K&I-2 Matintolerans
K&I-3 Brister, toxicitet, näring & tillskott
                                    
K&I-4

Fältpåverkan, färgning & spegling i vuxna, barn & djur

K&I-5

Kopplingen till meridianer och organ

K&I-6-H Multidimensionellt inkännande med andra människor
K&I-6-E Multidimensionellt inkännande med hästar

K&I-6-C

Multidimensionellt inkännande med hundar

 

Utförlig workshopbeskrivning

 

K&I-1  Känslighet & intolerans, identifiera och undvika

Grundförståelse för känslighet och intolerans, var det kommer från och hur det kan yttra sig i din kropp eller i livsomständigheter. Lär dig lyssna, känna och identifiera vad som inte är bra, vad som är neutralt och vad som är utmärkt för dig vad gäller generellt, föda samt andra saker och situationer som påverkar dig så att du kan välja att undvika eller använda.

K&I-2 Matintolerans

Djupare kunskap och förståelse för komplexiteten i känslighet och matintolerans. Börja förstå varifrån dina egna intoleranser kommer och åtgärda på en mer omfattande nivå.

 

K&I-3 Brister, toxicitet, näring & tillskott

Brist på många eller särskilda ämnen i kroppen kan vara en stor del av vad som orsakar en del intoleranser, liksom toxicitet. Vilken typ av näring kan ge kroppen en chans att åter komma i balans och hur ska du kunna veta vilka tillskott som kan vara bra eller dåliga för dig i snårskogen av tillskott på marknaden?

 

K&I-4 Fältpåverkan, färgning & spegling i vuxna, barn och djur

Vår multidimensionella natur gör oss väldigt mycket mer påverkbara än vi tror. Barn, känsliga vuxna, hundar och hästar hör till de som påverkas mest. Under denna dag kommer du att få förståelse för och uppleva hur det går till, varför och hur du kan mildra denna påverkan.

 

K&I-5 Kopplingen till meridianer och organ

Meridianer är energibanor i kroppen som bl a håller och transporterar energi, emotionellt laddade flöden, ljus och kommunikation mellan olika organ, system och kroppsdelar. Meridiansystemet är mycket involverat i känslighet och intoleranser, vilket du kommer att få uforska och uppleva denna dag.

K&I-6-H Multidimensionellt inkännande med andra människor

Förkunskaper: del 1 och 2. Del 3-5 starkt rekommenderade för att du ska nå högre nivå i din förståelse och förmåga. Lär dig lyssna och identifiera överkänslighet och intolerans

för andra än dig själv såsom dina barn och andra familjemedlemmar eller dina klienter om du är terapeut.

 

K&I-6-E Multidimensionellt inkännande med hästar

Förkunskaper: del 1 och 2. Del 3-5 starkt rekommenderade för att du ska nå högre nivå i din förståelse och förmåga. Kunskap och förståelse om hästars känslighet och vanliga intoleranser, fältpåverkan och roll med människor. Lär dig identifiera överkänslighet och intolerans i dina egna hästar eller, om du är terapeut, dina hästklienter.

 

K&I-6-C Multidimensionellt inkännande med hundar

Förkunskaper: del 1 och 2. Del 3-5 starkt rekommenderade för att du ska nå högre nivå i din förståelse och förmåga. Kunskap och förståelse om hundars känslighet och vanliga intoleranser, fältpåverkan och roll med människor. Lär dig identifiera överkänslighet och intolerans i dina egna hundar eller, om du är terapeut, dina hundklienter.

 

Djurkomponenter

HÄST & HUND

 

 


Har din häst, hund eller katt matintolerans? Många är inte medvetna om att ens de sjäva har matintoleranser och metaboliska problem, än mindre att deras häst, hund eller katt (också) har det.

 


Det är mycket vanligt och skapar mycket mer problem än man tror!Dessa workshopar ger dig kunskap och förståelse för orsakerna till många av dessa problem hos djuren samt förmåga att känna in vad som påverkar dem negativt och ger dig möjligheten att förändra deras fysiologiska tillstånd och därmed allas eran livsupplevelse och samvaro.

 

 

 

Workshopledare: Eva-Lena Kuhl Bornefelt är terapeut och driver utbildningsinstitutet Stillness Institute i Australien med verksamhet i flera länder, däribland Sverige.

 

 

Eva-Lena har gått i lära hos de flesta av de stora mästarna i kraniosakral terapi, arbete med kroppen utifrån de minimala rörelser som energifälten skapar. Hon har också utvecklat egna delar som är helt unika eftersom hon arbetar med fler dimensioner – de fysiska, eteriska, emotionella och mentala nivåerna av kroppen och hur dessa samspelar.

 

Eva-Lena har den ovanliga förmågan att få de flesta att känna in och uppleva signaler ifrån sin och andras kroppar, och känslan blir starkare i gruppsessioner. Den egna intuitionen inkänningsförmågan förbättras och med lite träning kan du själv sedan koppla upp dig på den kanalen när du vill.

 


Stillness Institute © 2011 • Privacy Policy • Terms of Use

Stillness Institute, 33 Pineridge Close, Lisarow NSW 2250, Australia

Organisationsnummer:   ABN 31112307187   ACN 112307187

Verksamhet i Sverige: www.stillnessinstitute.net   ◊◊◊◊◊    Verksamhet i Australien: www.stillnessinstitute.com